top of page

Wimperextensions – wat en hoe?Maar voor we beginnen: wat zeer belangrijke informatie. Bij het aanbrengen van kunstwimpers komt namelijk veel meer kijken dan je denkt. Ik kijk altijd naar de vorm van je oog, hoe je oog in je gezicht staat, en naar de conditie van je eigen wimpers. Op basis van deze informatie zal ik je advies geven over het soort van wimpers en de techniek die het best bij jou gebruikt kunnen worden. Er zijn namelijk verschillen in krul, dikte, lengte en zelfs kleur van de wimpers. Hoe de wimperextensions eruit zien zal bij iedereen dus anders zijn.


Hoe worden wimperextensions aangebracht?

Jouw eigen wimpers zijn de basis voor de extensions. De lengte, dikte en vorm van de extensions worden dus grotendeels bepaald door de lengte en de conditie van je eigen wimpers. Geef gerust aan welk effect wil hebben, en ik zal je aanbevelingen doen op basis van jouw wimpers.


Andere factoren die de keuze van de extensions kunnen beïnvloeden zijn je leeftijd, de hoeveelheid make-up die je draagt en de vorm van je ogen. Heb je bijvoorbeeld ‘hangende oogleden’, dan kies ik voor extensions die niet direct gaan krullen, maar die eerst een stukje naar voren staan en dan pas gaan krullen. Zo krijg je een meer open blik en wordt de aandacht naar de wimpers geleidt in plaats van naar de oogleden.


Hoe worden de ‘valse’ wimpers geplaatst?

De wimper extensions worden haartje voor haartje op je eigen wimpers geplaatst. Jouw eigen wimpers worden dus op die manier verlengd. Dat geeft een heel natuurlijk effect. En mocht je een wimpertje verliezen, geen paniek, dit is helemaal normaal! We verliezen allemaal twee tot drie wimpers per dag, ook als je geen wimper extensions draagt. Je blijft die volle wimperlook houden.


Na een tweetal weken ga je merken dat je wimpers minder vol zijn. Dan begint het tijd te worden om je wimper extensions weer te laten opvullen. Een opvulling of bijwerking neemt minder tijd in beslag dan het plaatsen van een nieuwe set, omdat de gaten worden bijgevuld. Nieuwe wimper extensions worden geplaatst op nieuwe wimpers. Om de hoeveel weken je de wimpers zal moeten laten bijvullen hangt een beetje af van jou als persoon. Bij de ene persoon is dit 2,5 week en bij de ander kan dit tot 4 weken zijn. Tijdens de herfst zal je bijvoorbeeld ook meer wimpers verliezen, omdat het ook normaal is dat je op dat moment meer haren verliest.


De one by one techniek

De meest klassieke wimpertechniek is de one-by-one. De term zegt het zelf: één per één. Op elke wimper wordt één kunstwimper geplaatst. Dit zorgt voor een heel natuurlijk resultaat. Je creëert op deze manier een rustige en natuurlijke look. Zelf hou ik van een natuurlijke uitstraling en vind ik dit dan ook de mooiste techniek. Toch heb ik ook aardig wat vraag naar meer volume wimpers dus binnenkort zal ik dit ook gaan aanbieden in de salon.


Russian volume wimpers:

De Russian Volume, wordt ook wel 2D-6D wimperextensions genoemd. Bij deze volume techniek worden er ultra dunne wimpers gebruikt en worden er 2 tot wel 6 extensions op 1 wimperhaartje geplaatst. Hiermee kan er volume opgebouwd worden zonder schade aan de eigen wimpers! Dit geeft een nog vollere oogopslag dan met de One-by-One techniek, wat echt ideaal is wanneer je niet zoveel wimpers van jezelf hebt of wanneer je een extra vol effect wilt hebben. Dus de hele dag door een mooie glamoureuze look.

Zijn wimperextensions schadelijk voor je wimpers?

Veel mensen denken dat wimperextensions je eigen wimpers kunnen beschadigen, hoewel hier niets van waar is. Wel moet je op een paar dingen letten. Wanneer je veel of hard in je ogen wrijft of aan je wimpers trekt, kun je je wimpers verliezen of beschadigen. Ook is het belangrijk dat je ze door een professional laat plaatsen, zodat de extensions op de juiste manier worden bevestigd. Zo zullen je wimpers langer blijven zitten, en zullen ze alleen uitvallen wanneer je natuurlijke wimper aan het einde van zijn groeicurve is.'

Hoe reinig je je wimpers?

Veel dames zijn vaak supervoorzichtig met het reinigen van het gezicht en van de extensions. Dit hoeft eigenlijk niet. Het is zelfs beter om je wimpers wel gewoon te reinigen. Huidschilfers, stof of make-up blijven anders in de wimpers zitten en daardoor ziet het er niet echt fraai meer uit. Je kan je gezicht gewoon reinigen onder de douche of met een speciale wimperreiniging. Het vuil dat tussen je wimpers komt te zitten is schadelijker dan water. Je kan er dus gewoon water over laten lopen. Dep de wimpers heel voorzichtig als je uit de douche komt, laat ze drogen aan de lucht, en borstel ze daarna mooi door met een wimperborsteltje.

Speciale producten voor wimperextensions en verkrijgbaar bij mij in de salon

Reiniging: In de salon heb ik een speciale reiniging voor wimperextensions. Deze is mild, maar ook bacterie dodend waardoor je zeker weet dat de wimpers goed schoon zijn.

Wimpercoating; Dit is een coating die je aanbrengt op de wimperrand, waar de wimpers met lijm vastzitten. Daardoor wordt de lijm beter beschermd door vuil of zweet en blijven de extensions langer zitten.

Mascara en eyeliner;

Speciale mascara en eyeliner op waterbasis voor de vrouwen die toch per se mascara op willen doen. Kies dan voor een mascara die op waterbasis is in plaats van op oliebasis.


Bovenstaande producten zijn zoals jullie gewend zijn van mij allemaal vegan, betaalbaar en verkrijgbaar bij mij in de salon.


Je weet pas of dit iets is voor je als je het een keer hebt geprobeerd. Dus ik zou zeggen; kom het eens een keer uitproberen!


Volg je me trouwens al op Facebook (makeupbymadelonbeck) en Instagram (makeup_madelon)? Daar kan je ook regelmatig leuke tips vinden voor jouw make-up, verzorging en brows.


Veel liefs, Madelon

151 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page